8 Ocak 2015 Perşembe

je suis charlie

''bu hunharca saldırıyı kınıyoruz, islam hoşgörü dinidir bla bla bla''.
çok güzel dedin abi. içimize su serptin, bütün paris halkı sana minnettar. olaya bak yoruma bak. adam gayet rahat aracı yolun ortasına bırakıyor, elini kolunu sallaya sallaya son derece rahat bir şekilde, ortalığı tarıyor, polisi vuruyor, ölmedi diye hızlı adımlarla gidip kafasına sıkıyor, sonra da sağa sola yürüyüp aynı sakinlikle araca dönüyor. kapının altına da ne düşürdüyse onu almayı ihmal etmiyor. rahatlığa bak sen. yahu ben aracımı öyle sokağın ortasına bırakıp, saçımı bile o rahatlıkta tarayamam. polisi öldürme şekli inanılmaz acıklı. tv'lerde o iğrenç görüntü, bir değil, iki değil ama mesela 10 dakika boyunca non stop gösteriliyor. içim eridi resmen. her defasında 'bu sefer vurma noolursun' diye içimden geçiriyorum. adam elini kaldırıp ''yapma şef'' diye merhamet diliyor ama nafile.
bugün adamların eşgali belirlendi. sürate bak. adamlar yolda ninja kıyafetiyle araç sürüyor, kimse de görmüyor, meraksız millet işte. bizde muhakkak bir ev kadını, emekli bir amca, karadenizli vatandaş farkına varırdı. her ne kadar onlar da polise haber uçurmasa da akabinde komiser kolombo tadında yorumlar yaparlardı. adamlar işlerini tereyağından kıl çeker gibi bitirdiler, paris polisi sabahına kardeş olduklarını belirledi. yürüyüşlerinden tanıdılar zaar. büyük ihtimal bu teroristler yakalanacak, kendilerini imha etmezlerse az bir ihtimal de olsa kimin tarafından azmettirildiklerini öğrenicez.
açıkçası beni ilgilendiren kısım terorizmin geldiği boyut. paris gibi medeni bir şehirde adamlara musallat olan belaya bak. mizah yoksunu bir anlayış konuya direkt yok etme mentalitesiyle giriyor. aynı adama çorba içerken ters bir espri yapsan kaşıkla gözünü oyar. yorumlara bakıyorumda ülke ikiye bölünmüş. ''eline sağlık iyi yapmışlar'' diyen var düşünebiliyor musunuz? ben senin o vicdansız kalbine, empatiden yoksun beynine, olmayan mizah anlayışına tüküreyim. insan diye ortalıklarda dolanıp belki de dolmuşta filan yanıma oturuyorsun. o seri katil kılıklı adamlar yarın öbürgün yakalanıp içeri tıkılacak ama sen ve senin gibiler aramızda yaşamaya devam edecek. işte beni de endişelendiren ve sinirimi hoplatan şey bu. sosyopatlar ordusuyla aynı ülkede yaşıyoruz. allah hepimizin yardımcısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder