30 Ocak 2015 Cuma

alan memnun veren memnun sorun yok



büyük ev ablukada müzikal anlamda bana bir şey ifade etmemekle birlikte, sözleri ve konsepti ilgimi çekmiş 'kim ula bu adamlar?' demiştim. konuşur gibi şarkı söyleyen bu arkadaşlar, hikayeyi mizahi bir şekilde hicveden şarkılar terennüm ediyorlardı. tarzları insanlar tarafından çok sevildi. adamların konserler sold out dolayısıyle, biletleri yok satıyor. bunda solistinin, bir sitkomda başrol oynamasının faydası olmuş mudur bilemem. bu tarz tutunca sevgili ülkemde 'olmazsa olmaz, hadi biz de yapalım' grupları, ne zaman, nasıl, kim tarafından bir anda türedi kafam basmadı. seçilen isimler büyük ev ablukada'yı aratmayacak şekilde olmalıydı diye düşündüler zaar. son feci bisiklet, yüzyüzeyken konuşuruz, yok öyle kararlı şeyler, kaç canım kalmış gibi, halimden konan anlar isimli müzik grupları piyasamıza yeni bir soluk getirdiler. kıyafetlere gelince, mümkünse v yaka t-shirt üstüne salaş hırka, eşofman altına adidas ayakkabı, kirli sakal şart, - el örmesi kazak giyenleri de var- ortak imajları bu tarz grupların. renk saz olarak bir nefesli ve akustik gitar ağırlıklı. sözler uzun cümlelerden oluştuğu için kelimeler bazen birbirinin içine geçiyor, bazen de ne dediğini çözmeye çalışırken, sıradaki mısrayı komple kaçırıyorsunuz. bu kadar genişliğin ve rahatlığın avantajlarını kullanmak harika bir duygu olmalı. grup adı salaş, kıyafetler salaş, şarkıyı icra etmek salaş, sözleri de yavan yavan ve boş vermişçi bir ifadeyle söyledin miydi mis. ayakta da çalmak zorunda değilsin, istersen yatak getir uzanarak söyle. müziğin charles bukowski'siyim anasını satiyim.
yıllar önce gruba koyduğum dilemma ismi yüzünden, arkadaşlarım aylarca benle taşak geçmişlerdi 'öyle isim mi olur?' diye. grubun adını 'emme basma tulumba' koysaydım arkadaşlıklarını keseceklerinden eminim. vakti zamanında neler çektik grup adı bulmak için. velhasıl kelam bu tür grupların çıkmasına bir lafım yok, hatta piyasayı canlandırıyorlar ne güzel. hepsine başarılar diliyorum. 'alan memnun veren memnun sorun yok'. bu son yazdığım konuyla ilgili bir cümle değil, yeni grubumun adı yanlış olmasın. hadi bye.

ufak edit: yeni kurulan arkadaşlara tavsiyem büyük ev darbukada diye grup kurmaları. bakarsın isim benzerliğinden yürür giderler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder