12 Şubat 2015 Perşembe

dolmuş şöförü


dolmuş şöförü dün gece yolu zaten yarılamış 4 kadının üstüne arabayı sürdü. kadınlar ezilmekten kıl payı kurtulup kendilerini kaldırıma attılar. bir yandan da ''ezeceksin bunun gibilerini ki akıllansınlar'' diye söyleniyor. dayanamadım neden üstlerine sürüyorsun ki yaya onlar dursan daha medeni olmaz mı?'' diyecek oldum. adam potansiyel katil. temcit pilavı gibi 'ezeceksin akıllansınlar!'a kitlemiş. sanırsın bütün gün trafikte hiç bir kuralı ihlal etmiyor, kırmızı ışıkta geçmiyor, araçları makasa almıyor, tıkalı yollarda ters yöne girmiyor, yolcu almak için kavşakların tam ortasında durup bekleme yapmıyor, korna yerine vapur düdüğü taktırıp gürültü kirliliğinin feriştahına sebep olmuyor, bir yandan para üstü verip diğer yandan cep telefonuyla muhabbet etmiyor vs. vs... işin korkuncu hızını arttırmasa karşıdan karşıya geçen kadınlar o gelene kadar kaldırımla buluşmuş olacaklar. burda sorun bilinçli olarak gaza yüklenilmesi ve baya cinayete teşebbüs durumu. işin ilginci benden başka kimse bu konuyla ilgili gıkını çıkarmıyor. aracın içindeysen şöför aileden sendromu. kol kırılır yen içinde kalır, sanki amcasının oğlu. o kadınları gerçekten ezmiş olsa bile, bu kafa yapısı görgü tanığı olmamak için elinden geleni yapar. herkes sosyopat bu durumda. yahu susup tepki vermiyorsan, bu herifin yaptığını onaylıyorsun demektir. aracın içinde kadınlar da var. onlar daha duyarlıdır diye düşünüyorum. konuyla ilgili bana arka çıkıp çıkmadıklarını anlamak için yüzlerine bakıyorum. amerikan horhor storide'ki tipler bunların yanında daha ifadeli kalır. ''müsait bir yerde rica edeyim'' diyor hanımefendi, inerken de teşekkür edip, hayırlı geceler diliyor. eve davet et, kahve ısmarla bir de. katil seviyoruz biz. adam 5 dakika önce senin hemcinslerinin üstüne hızını arttırıp sürmüş, ezeceksin, geberteceksin diye hayt huyt söylenmiş, senin adama bir öpücük göndermediğin kaldı. pes doğrusu. yarın öbürgün bu adamın bir başka türü de senin üstüne sürecek, bu anı hatırlarsın inşallah.

bisiklet sürücülerinin üstüne süren halk otobüsü şöförüne ve ona destek çıkan bir toplum olduğumuzu hatırlatırım. motor kullanan arkadaşlarımızın trafiğe çıktığında başına neler geldiğini az çok duymuşsunuzdur. insanlar araçlarının içinde canavarlaşıyorlar, ve sanırım bu silsile bir mikrop gibi vücudumuzu sarıyor. beş dakika önce yaya olup da kendisine yol vermeyen araca küfreden zat, bu sefer araç kullanmaya başladığında kendisi yayaya yol vermiyor. avrupalıya gavur diyen, dini imanı komple müslüman olmasına rağmen, allahın verdiği canı akılları başlarına gelsin diye almakta bir sakınca görmüyor. bu kadar tahammülsüz, saygısız, seviyesiz, cahil, katil ruhlu, terbiyesiz bir toplumun bireyi olmaktan utanıyorum ve medeni bir ülkede huzur içinde yaşamayı arzuluyorum.

1 yorum:

  1. gözlemleriniz, yaşadıklarınız, "bu" şehre karşı hisleriniz benimle ve eminim birçok kişiyle aynı. bu sebeple yazılarınız iyi geliyor. bu yazı ise tarihe farklı bir not düşüyor çünkü bir iki gün sonra olacakları hissetmiş. sevgiler.
    http://aprileninyazilari.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil